WSV Zwanenveld

Wandelsportvereniging Zwanenveld bestaat al meer dan 25 jaar. In de loop der jaren is de jaarlijkse Lentewandeltocht steeds groter geworden. Momenteel is de Lentewandeltocht de enige activiteit die nog wordt georganiseerd door Wandelsportvereniging Zwanenveld.

Sinds lange tijd werkt Wandelsportvereniging Zwanenveld samen met Zeeverkennersgroep de Batavieren. Elk jaar is op het terrein van de scoutinggroep Keizer Karel een rust- en controlepost ingericht waar scoutingleden van ZV de Batavieren de verzorging doen. Ook zijn veel van de leden van deze scoutinggroep actief in de organisatie van de Lentewandeltocht.

Wandelen in het rijk van Nijmegen.
In de voetsporen van de Romeinen kunt u wandelen door een afwisselend landschap in Nijmegen en omgeving. U loopt langs de stuwwal uit de IJstijd en door de bossen in Berg en Dal. De 40 km route is ook een uitdaging om te oefenen voor de Vierdaagse. U komt dan namelijk de beroemde en beruchte Zevenheuvelenweg tegen die op de 3e dag van de Vierdaagse wordt gelopen. Maar ook met een kortere afstand is de Lentewandeltocht een prima gelegenheid om ‘in te lopen’ en gewoon voor uw plezier te wandelen. De Lentewandeltocht kent een afwisselende over verharde wegen maar ook onverharde bospaden. Tijdens het lopen kunt u genieten van prachtige vergezichten en de dorpen rondom Nijmegen.

De tocht kent een tweetal “controleposten”. Hier wordt uw kaartje afgestempeld maar kunt u eventueel ook iets te eten of te drinken bestellen. Eén van deze posten is net als het startbureau bemand door de leden van waterscoutingclub ZV de Batavieren. Wanneer u bij deze post iets te eten of drinken besteld gaat de volledige opbrengst naar deze scoutingclub! Ook kunt u hier gebruik maken van het toilet en is er een EHBO doos aanwezig.

De Lentewandeltocht bestaat uit twee dagen. Beide dagen bestaan uit dezelfde routes en het is ook niet verplicht om twee dagen mee te doen. Dit mag natuurlijk wel, het zijn bijvoorbeeld goede trainingen voor de vierdaagse! Gemiddeld doen er zo’n 700 tot 1.000 wandelaars per dag mee. Op de drukke momenten gaat u elkaar zeker tegenkomen maar er is over het algemeen geen lange stoet van mensen zoals de vierdaagse zich kenmerkt.

Op de startlocatie zullen de leden van ZV de Batavieren ook activiteiten aanbieden. Dit zullen typische scoutingactiviteiten zijn zoals broodbakken boven het vuur. Ook gaat de volledige opbrengst van deze wandeltocht naar deze scoutinggroep!