Over ons

WSV Zwanenveld
Wandelsportvereniging Zwanenveld bestaat al meer dan 25 jaar. In de loop der jaren is de jaarlijkse Lentewandeltocht steeds groter geworden. Momenteel is de Lentewandeltocht de enige activiteit die nog wordt georganiseerd door Wandelsportvereniging Zwanenveld.

Sinds lange tijd werkt Wandelsportvereniging Zwanenveld samen met Zeeverkennersgroep de Batavieren. Elk jaar is op het terrein van de scoutinggroep Keizer Karel een rust- en controlepost ingericht waar scoutingleden van ZV de Batavieren de verzorging doen. Ook zijn veel van de leden van deze scoutinggroep actief in de organisatie van de Lentewandeltocht.

Wandelen in het rijk van Nijmegen.
In de voetsporen van de Romeinen kunt u wandelen door een afwisselend landschap in Nijmegen en omgeving. U loopt langs de stuwwal uit de IJstijd en door de bossen in Berg en Dal. De 40 km route is ook een uitdaging om te oefenen voor de Vierdaagse. U komt dan namelijk de beroemde en beruchte Zevenheuvelenweg tegen die op de 3e dag van de Vierdaagse wordt gelopen. Maar ook met een kortere afstand is de Lentewandeltocht een prima gelegenheid om ‘in te lopen’ en gewoon voor uw plezier te wandelen. De Lentewandeltocht kent een afwisselende over verharde wegen maar ook onverharde bospaden. Tijdens het lopen kunt u genieten van prachtige vergezichten en de dorpen rondom Nijmegen.

De tocht kent een tweetal “controleposten”. Hier wordt uw kaartje afgestempeld maar kunt u eventueel ook iets te eten of te drinken bestellen. Eén van deze posten is net als het startbureau bemand door de leden van waterscoutingclub ZV de Batavieren. Wanneer u bij deze post iets te eten of drinken besteld gaat de volledige opbrengst naar deze scoutingclub! Ook kunt u hier gebruik maken van het toilet en is er een EHBO doos aanwezig.

De Lentewandeltocht bestaat uit twee dagen. Beide dagen bestaan uit dezelfde routes en het is ook niet verplicht om twee dagen mee te doen. Dit mag natuurlijk wel, het zijn bijvoorbeeld goede trainingen voor de vierdaagse! Gemiddeld doen er zo’n 700 tot 1.000 wandelaars per dag mee. Op de drukke momenten gaat u elkaar zeker tegenkomen maar er is over het algemeen geen lange stoet van mensen zoals de vierdaagse zich kenmerkt.

Op de startlocatie zullen de leden van ZV de Batavieren ook activiteiten aanbieden. Dit zullen typische scoutingactiviteiten zijn zoals broodbakken boven het vuur. Ook gaat de volledige opbrengst van deze wandeltocht naar deze scoutinggroep!

Startbureau
Het startbureau is aan de Grootstalselaan 13, 6533 KK Nijmegen. Hier begint en eindigt u de wandeltocht. Er is in de omgeving  ruimte beschikbaar voor het parkeren van uw auto en het stallen van uw fiets. (Op eigen risico)

Kosten

 • Inschrijfgeld: € 3,50
 • Inschrijfgeld met beloning:
  • medaille (1e keer): € 7,00
  • cijfer 2 t/m 55: € 5,00

Inschrijven
Het inschrijven moet dit jaar vanwege COVID-19 vooraf gebeuren. U kunt zich via deze website aanmelden. Hierna krijgt u een toegangsbewijs. Hiermee kunt u bij het startbureau uw route ophalen. Het is niet verplicht om beide dagen mee te lopen. Dit mag natuurlijk wel maar u kunt er ook voor kiezen om ofwel de zaterdag ofwel de zondag mee te lopen. Ook hoeft u niet beide dagen dezelfde afstand te lopen.

Afstanden
U kunt tijdens de Lentewandeltocht kiezen tussen de verschillende afstanden. Te weten 5, 10, 15, 20, 25, 30 en 40 kilometer. Op beide dagen worden dezelfde routes gelopen.

Starttijden

 • 40 km 08.00 – 11.00 uur
 • 30 km 08.00 – 11.00 uur
 • 25 km 08.00 – 11.00 uur
 • 20 km 08.00 – 12.00 uur
 • 15 km 08.00 – 13.00 uur
 • 10 km 08.00 – 14.00 uur
 • 05 km 08.00 – 14.00 uur

Het startbureau sluit om 17:00 uur. Dit is dus ook de eindtijd voor elke afstand.

Marsleider
Als u tijdens de Lentewandeltocht vragen heeft, verkeerd bent gelopen of anderszins contact wenst met de organisatie, dan kunt u contact opnemen met de Marsleider. Op de routebeschrijving vindt u het telefoonnummer van de Marsleider.

EHBO
Als u onder het lopen last heeft van bijvoorbeeld blaren, dan kunt u contact opnemen met de Marsleider die de EHBO’er naar u toe zal sturen

FAQ

Is er parkeergelegenheid?
Wij bieden zelf geen parkeer gelegenheid. In de wijk bij onze start locatie kunt u wel parkeren maar houd er rekening mee dat u niet de enige bent die met de auto komt.

Mag de hond mee?
Yes, die mag gezellig mee wandelen!

Kan ik de route ergens online vinden?
Nee, u krijgt een duidelijke route beschrijving bij de start van de wandeltocht. Ook zijn de routes uitgepijld. De routes zijn niet online beschikbaar en we bieden ook geen .gpx bestanden aan voor uw gps apparaat.

Zijn de routes beide dagen hetzelfde?
Ja, beide dagen zijn de routes en afstanden hetzelfde!